Meer Focus en Flow in je werk en leven

meer focus, plezier en flow in je werkVind jij het ook zo moeilijk om jezelf zo nu en dan een pauze te gunnen om weer in de flow te komen?

Ben je het zat je te druk maken over dingen die je niet echt kunt veranderen en tijd te verliezen aan zaken die niet werken?

Soms komt meer focus, plezier en flow in je werk door bewust een time-out te nemen en even stil te staan bij jezelf. Helaas gunnen veel mensen zich zo’n moment niet. Dat is op zich niet zo vreemd, want in ons drukke bestaan lukt het nauwelijks om hier de tijd voor te nemen. Te vaak laten we ons meeslepen door werkdruk, stress en alles wat “moet”.

Uit balans
Hierdoor razen we in sneltreinvaart aan onszelf voorbij: we vragen ons niet meer af of we op de juiste manier bezig zijn, voelen ons moe, missen de inspiratie om iets nieuws op te pakken, maken ineffectief gebruik van onze tijd en hebben het gevoel dat we niet meer in balans zijn.

Flow
Maar het kan ook anders. Iedereen kent wel momenten dat je het gevoel hebt dat je lekker bezig bent, in contact met je zelf, met de ander en het werk dat je doet. Situaties waarin je helder, rustig en gefocust bent.

Helder hoofd
Een van de meest effectieve manieren hiervoor is meditatie. Door meditatie verschuift je referentiekader van buiten naar binnen. Hierdoor ga je minder met de dagelijkse hectiek en verwachtingen van anderen mee. Je staat stil bij wat belangrijk voor je is en wat niet. Laat je je sturen door jezelf of door anderen? Ook ervaar je dat je denken rustiger wordt en kan je meer onderscheid maken wat echte prioriteit heeft in je leven.

Hoe kun je dat doen?
Om je te helpen deze time-out bewust in actie om te zetten geef ik zondag 12 april a.s. van 11.00 – 12.15 een workshop “uit je hoofd, in je hart.” Doe mee en ik loods je stap voor stap naar meer rust in je hoofd.

Klik hier om je aan te melden voor deze ochtend

Ik kijk ernaar uit je te zien!
Mariska

PS: Het aantal plaatsen is beperkt en het gaat hard met de aanmeldingen. Meld je dus gauw aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*