Meer werkplezier? 7 snelle tips

Je doet iets wat je het allerliefste doet, iets waar je helemaal je talent in kwijt kan.
Is dat niet dé manier voor meer werkplezier? Meestal wel, maar soms is je stemming verkeerd, is het niet de juiste tijd of willen de creatieve ideeën niet stromen.

De meeste mensen weten precies wat ze moeten doen om weer in “de flow van meer werkplezier” te komen. Zo weet een klant van mij, Hans die fotograaf is, bijvoorbeeld precies wanneer hij moet stoppen. “Als ik niet in de juiste stemming ben om te fotograferen, leg ik mijn camera weg en maak ik een portfolio van mooie foto’s die ik al heb. Dan heb ik plezier en komen de creatieve ideeën vanzelf weer.

 

 

En Jan, gaat het liefste autorijden. “Met de cruise control op 90 km per uur en de muziek aan; even niemand om me heen. Dan voel ik me weer lekker en komt de oplossing voor een probleem vanzelf.”

Loop je vast, zit je een dip of ben je even je creativiteit kwijt? 7 snelle tips voor meer werkplezier:

Laat los
Stop met waar je mee bezig bent. Door te stoppen schuif je de frustratie van het ‘niet lekker kunnen werken’ naar de achtergrond. Het is net als iemands naam vergeten; hoe hard je het je ook tracht te herinneren, die naam schiet je pas te binnen als je het loslaat. Door het los te laten komt er ruimte voor een nieuw idee.

Doe iets nieuws
Doe eens iets totaal anders dan gebruikelijk. Neem bijvoorbeeld een andere route naar huis. Door deze verandering stopt je denken voor een moment met het herhalen van wat het al weet en kan er plotseling een nieuw idee ontstaan.

Maak plezier
Als je plezier hebt, voel je je goed. Door iets te doen wat je prikkelt, inspireert en plezier geeft, ben je snel weer in je element. Onderzoek toont aan dat we ’t meest openstaan voor nieuwe ervaringen als we spelen & lachen.

Heb geduld
Iedereen wil het liefst snel een oplossing voor een probleem. Soms moeten ideeën rijpen. Laat je probleem een tijdje sudderen en ik weet zeker dat je een creatieve oplossing vindt. Het vraagt geduld en het voelt wat ongemakkelijk, maar er komt ALTIJD nieuwe inspiratie.

Wees alert
Weet je zeker dat je dit het allerliefste doet? Of is het een idee of de motivatie van een ander? Als de motivatie om dit te doen niet van jezelf is, kom je nooit in je element. Stel jezelf de vraag: waarom wil ik dit doen, wil ik dit echt en wat levert het mij op?

Stel een deadline
Stel een deadline wanneer jij weer prettig wilt werken. Jouw talent en passie zijn dol op de spanning die deadlines veroorzaken. Juist de tijdsdruk helpt je om met een nieuw idee of nieuwe inspiratie te komen. Een klein beetje druk op de ketel is precies goed en verhoogt je werkplezier.

 

Zoek contact
Zoek contact met mensen die jouw talent en sterke punten kennen. Eén persoon kan al genoeg zijn. We kennen allemaal wel iemand bij wie we ons direct goed voelen. En waardoor we weer meer plezier krijgen in wat we doen

 

En jij? Wat helpt jou om je werkplezier te verhogen?

2 Comments

  1. Plezier in mijn werk heb ik doordat ik werk doe dat echt bij me past – mijn passie. Daardoor geniet ik iedere dag weer van mijn werkzaamheden. Verder zorg ik voor mensen om me heen waar ik goed mee kan lachen. Ik maak veel grappen met ze en we hebben de grootste lol. Erg fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*