Ontdek je verborgen talent. Volg de magie van het moment.

Janine, een moeder van twee jonge kinderen, bezoekt een lezing van een getalenteerd spreekster, over een onderwerp waar ze ge- passioneerd over is. Terwijl ze zit te luisteren, weet ze plotseling dat zij ook lezingen wil geven. Het is kristalhelder voor haar, ook al heeft ze nog geen enkel idee hoe ze dit handen en voeten gaat geven.

Jan is een energieke 4-jarige jongen die op de eerste dag van de zomervakantie buiten wil spelen met zijn vriendjes. Het probleem is dat niemand met hém wil spelen want iedereen is aan het skaten. En Jan kan niet skaten …. Nog niet, nee!

Ellen zit in gesprek met haar coach. Ze bewondert hem om zijn humor en doortastendheid en opeens dringt het tot haar door, dit werk wil zij ook gaan doen. Op dat moment heeft ze geen enkele aarzeling of ze hier talent of de juiste vaardigheden voor heeft.

Janine, Jan en Ellen delen iets bijzonders met elkaar: een magisch moment.

Op een magisch moment krijg je in één keer een inzicht dat jij iets kan, iets dat nieuw is maar dat tegelijkertijd al heel lang bij je hoort. Het heeft je geraakt, het wijst je een nieuwe weg of laat je plotseling een nog verborgen talent in jezelf ontdekken.

Jouw verlangen en je talent komen samen op zo’n magisch moment. Je staat met hart en ziel open om iets nieuws te leren, voor nieuwe ideeën, een nieuwe stap.

Hoe kun je magische momenten gebruiken?
De magische momenten zijn belangrijke richting-aanwijzers voor jouw talent en het werk wat jij ECHT het liefste doet.

* Merk ze op. Nadat je dit hebt gelezen, herken jij misschien ook wel situaties waarin je deze momenten hebt ervaren. Als je leert om ze op te merken, dan komen er steeds meer van deze magische momenten voorbij. Je komt precies de juiste persoon tegen, op het juiste moment. Je wordt opeens uitgenodigd om een presentatie te geven. Of je komt iemand tegen die je 100% aanmoedigt er voor te gaan.

* Neem actie. Als je terugdenkt aan dit soort momenten in je leven, weet je misschien ook nog dat je dan super gemotiveerd bent om te leren, jezelf te verbeteren en eindeloos te oefenen. Dit hoeft niet te betekenen dat je direct een jarenlange opleiding gaat doen. Maar laat de kostbare magie van dit moment niet verloren gaan, onderneem actie! Schrijf je in voor een training, lanceer je nieuwe idee, ga dat boek schrijven, huur een ruimte of start je eigen bedrijf. Wat het ook is dat jou op dat moment inspireert, doe het.

* Zie ook wanneer je er niet bent. Soms ben je niet optimaal in staat om iets nieuws te leren. Misschien omdat er teveel verandering in je leven is. Je wordt overspoeld. Al die beren op de weg! Wat de reden ook is. Je kan jezelf beter niet forceren in zo’n situatie. Soms is “nu”” niet het beste moment.

Kansen worden je soms zomaar onverwacht op een presenteer-blaadje aangeboden. Hou dus je ogen altijd goed open. Zo’n magisch moment biedt je de kans om te leren over je talent, over wat je ECHT graag doet en in welke de omgeving je het meest tot bloei komt. Het zijn de momenten waarop je direct een grote sprong in je persoonlijke ontwikkeling maakt. Ze komen als een welkom cadeau op je weg. Laat dit magische moment niet aan je voorbij gaan.

© Tot de volgende E-zine 2010 Mariska Knauf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*