De kracht van focus


Er is een verhaal van Brits schoenenbedrijf, die 2 ervaren schoenenverkopers naar een ontwikkel land uitzond om te kijken of er markt was voor schoenen. De eerste schoenenverkoper liet het hoofdkantoor weten: “Geen markt hier. Niemand draagt hier schoenen.” De mail van de tweede verkoper luidde. “Geweldige kans hier. Niemand draagt hier schoenen.”

Soms geeft het leven ons precies wat we willen, maar herkennen we dit niet omdat het er niet precies uitziet zoals we hadden verwacht. Of we zijn zo hard aan het werk dat we nieuwe kansen over het hoofd zien. Herken je dat? Dat je achter de feiten aanloopt, krampachtig je tot-do-lijst afwerkt. Met je blik op oneindig, waardoor nieuwe ideeƫn, nieuwe kansen aan je voorbijgaan. Kansen die je dichter bij je persoonlijke missie brengen. Dichter bij wie jij bent, wat je te bieden hebt en waar het je eigenlijk om te doen is.

De kracht van focus

Als je weet waar het je eigenlijk om te doen is en je hebt een glashelder doel en richting voor je werk, dan heb je het stuur in eigen handen. Niet altijd zo stevig als je misschien zou willen. Soms moet je bijsturen en mee laveren op je werk, met een collega of project. Maar het helpt wel als je een heldere eindbestemming voor ogen hebt. Je weet dan wat jouw persoonlijke missie is, wie je bent en wat je wilt bereiken. Op basis daarvan kan je heldere keuzes maken. Dat voelt goed.

Heldere koers

Doorgaans is in je werk geen dag hetzelfde. Dat is lastig. Je kunt vrijdag het gevoel hebben dat je jouw to-do lijst hebt afgewerkt en op maandag komt er een project dat nu meteen opgepakt moet worden en je kunt weer opnieuw beginnen. Tel daarbij op de mails die je per dag binnenkrijgt, de brandjes die je tussendoor moet blussen, de extra taken die je op je hebt op genomen šŸ˜• . En voordat je het weet laveer je voortdurend heen en weer, tussen diverse projecten, klanten en verschillende verwachtingen die ze van je hebben. Als je daarbij geen heldere koers hebt, verlies je jezelf in de hectiek. En vergeet je waar het je eigenlijk om te doen was.

Bovenop de golf

Hoe zorg jij ervoor dat je weer bovenop de golf komt te staan. In “Ontdek je hartsmissie – 5 stappen naar meer helderheid en focus in je werk” doe je dat met behulp van het formuleren van jouw persoonlijke missie, datgene waar jij je toe geroepen voelt. 4 vrijdagen lang neem je iedere dag de tijd om overzicht te krijgen over wat speelt in je werk en leven. Je ontdekt de rode draad in je leven en gaat concreet jouw hartmissie formuleren waarmee jij een positief verschil maakt in het leven van anderen.

Hiermee creƫer je een innerlijk kompas waarmee je kort en krachtig prioriteiten kunt stellen. Je ziet direct welk werk, taken of activiteiten ondersteunend zijn aan je missie en welke niet. Je zult merken dat je meer grip krijgt op je werk en je leven. Werken krijgt een heel nieuwe dimensie als je dit vanuit jouw persoonlijke hartsmissie doet!


Programma: ontdek je hartsmissie
– Haal 2 keer zo veel uit jezelf –

Veel hardwerkende professionals gaan direct ontspannen en met plezier weer aan het werk na de coaching met mij.

Op 6 april organiseer ik daarom het 4-daagse praktische programma “Ontdek je hartsmissie – in 5 stappen naar meer helderheid en focus in je werk. Werken krijgt een hele nieuwe dimensie als je dit op deze manier doet!

Als nieuwsbrieflezer doe ik je een heel interessant aanbod voor dit programma. Als je inschrijft voor 7 maart a.s. betaal je slechts 399,- euro voor dit 4 daagse programma, inclusief alle bonussen. Je ontvangt 4 weken lang ondersteuning bij het op- en uitzetten van je eigen heldere koers.

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier


OVER DE AUTEUR

Mijn doel is teamleiders en dienstverleners te helpen hun talent optimaal te benutten en vastgeroeste patronen die succesvol werken in de weg staat los te laten.

Regelmatig updates van mijn artikelen ontvangen? Schrijf je hier in.

http://nl.linkedin.com/in/mariskaknauf/
Email : contact@mariskaknauf.nl
Website: www.mariskaknauf.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*